Met oog voor de stad en hart voor de student
Logo
<?php the_title(); ?>

Den Haag Studentenstad

De Haagse Studentenvakbond is van mening dat goede studenten faciliteiten binnen en buiten onderwijsinstellingen essentieel zijn voor een studentenstad. Zo zet de Haagse Studentenvakbond in op studentvriendelijke horeca. Ook is de Haagse Studentenvakbond in overleg met de gemeente over een fietsenproject. In dit project zouden weesfietsen tegen een ‘vriendenprijsje’ aan studenten verkocht moeten worden. Dit project wordt aankomend studiejaar verder uitgewerkt.

De Haagse Studentenvakbond is van mening dat faciliteiten ook binnen hogescholen goed geregeld moeten zijn. Zo heeft de Haagse Studentenvakbond geregeld contact met de besturen van de verschillende onderwijsinstellingen om over dit soort dingen te praten. Daarnaast is de toegankelijkheid van het onderwijs voor studenten met een beperking een extra aandachtsgebied voor ons. Wij trekken hierin samen op met organisaties die actief zijn op het gebied van studeren met een beperking.

Studie- en studentenverenigingen

De Haagse Studentenvakbond wil studenten zoveel mogelijk betrekken bij het studentenleven van Den Haag. Middelen om dit te bereiken zijn studie- en studentenverenigingen. De Haagse Studentenvakbond is dan ook voorstander van een zo groot en divers mogelijk aanbod van studie- en studentenverenigingen in Den Haag. De Haagse Studentenvakbond onderhoud goed contact met studie- en studentenverenigingen, wil deze ondersteunen en trekt waar mogelijk samen op.