Met oog voor de stad en hart voor de student
Logo

NK treinreizen tijdens de spits

7 maart 2016

Momenteel is de NS in gesprek met hoger onderwijsinstellingen om studenten buiten te spits te laten reizen. Studenten zijn vooralsnog nauwelijks betrokken bij deze gesprekken. Om 15:10 wordt onze vicevoorzitter Evelien den Boer geïnterviewd door Den Haag FM over de plannen van de NS. Wij roepen alle Haagse studenten op om morgenochtend mee te doen aan het NK treinreizen tijdens de spits!

Het interview is hier terug te horen.

Verder lezen

PERSBERICHT: Haagse Hogeschool speelt in op groei studenten

2 februari 2016

Den Haag – 2 februari 2016 – De Haagse Hogeschool trekt 40 miljoen euro uit voor extra docenten. Hiermee speelt de hogeschool in op de groei van het aantal studenten en het hoge aantal uitvallers.

De Haagse Hogeschool presteert wat betreft het aantal uitvallers slechter dan gemiddelde hogescholen in Nederland. Het aantal studenten op de Haagse Hogeschool is de afgelopen tien jaar bijna verdubbeld. Bestuursvoorzitter Leonard Geluk geeft aan dat de opleidingen die kleinschalig zijn gebleven met aandacht voor de student, het beste presteren. Om de groei van het aantal studenten bij te benen en te zorgen voor kleinschalige opleidingen is het dus noodzakelijk om extra docenten aan te nemen.

De Haagse Studentenvakbond is erg positief over het feit dat het bestuur van de Haagse Hogeschool heeft besloten om te investeren in extra docenten. “Het aannemen van meer docenten betekent dat het bestuur erkent dat kleinschaligheid belangrijk is om de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen. Extra docenten zorgt ervoor dat de huidige docenten meer tijd kunnen besteden aan individuele begeleiding en dit leidt tot betere prestaties”, aldus Evelien den Boer (vicevoorzitter Haagse Studentenvakbond).

Verder lezen

Doe mee aan de Nationale Studenten Enquête

12 januari 2016

Als het goed is hebben jullie allemaal een mail ontvangen om de Nationale Studenten Enquête (NSE) in te vullen. Dit is de grootste jaarlijkse enquête voor hbo- en wo-opleidingen in Nederland. Door middel van de NSE kun je je mening geven over jouw opleiding. De resultaten hiervan worden teruggekoppeld aan je onderwijsinstelling zodat zij hiermee de onderwijskwaliteit kunnen verbeteren.

Wanneer je de NSE invult voor 9 maart maak je kans op een half jaar collegegeld of andere prijzen.

Mocht je de link voor het invullen van de NSE kwijt zijn, dan is via de website www.nse.nl een nieuwe link op te vragen.

Verder lezen

Haagse Studentenvakbond zoekt commissieleden!

9 december 2015

Wil jij je inzetten voor Haagse studenten en beschik je over goede organisatorische vaardigheden? Solliciteer dan nu voor de Activiteitencommissie! De Haagse Studentenvakbond wil een conferentie organiseren en kan hierbij alle hulp gebruiken. Actief worden binnen deze commissie biedt een mooie gelegenheid om werkervaring op te doen, je netwerk te vergroten en te werken aan je CV. Stuur voor meer informatie een mailtje naar info@haagsestudentenvakbond of solliciteer direct en stuur je CV + korte motivatie.

Verder lezen

Haagse Studentenvakbond op RTV Discus en Den Haag FM

5 december 2015

Vandaag tussen 11:30 en 12:00 uur zal de vicevoorzitter van de Haagse Studentenvakbond (Evelien den Boer) geïnterviewd worden door RTV Discus. Onderwerp van gesprek is de Woningwet en in het specifiek de gevolgen van deze wet voor studentenwoningen in Den Haag. Maandag is zij om 9:10 uur te horen op Den Haag FM.

Verder lezen